Kurs

Live webinar om hestens astma med Scott Pirie

Live-webinar-on-Equine-asthma-with-Scott-Pirie

Dato og tid:

Onsdag 25. Mars kl 19.30
Foreleser: Professor Scott Pirie (Forelesning vil foregå på engelsk)

Selve webinaret er et opptak og vil følges av en direkte sendt Q&A del hvor du kan få svar på alle spørsmålene du sitter med. 

Registreringen vil stenge kort tid før webinaret begynner. Klikk her eller på linken nederst på siden.

Hvordan deltar jeg i webinaret?

1.    Du registrerer deg ved å klikke her eller på linken nederst på siden.
2.    Når du har registrert deg får du en bekreftelse med en link til webinaret.
3.    Det vil blir sendt ut en epost med link til webinaret like før webinaret onsdag 25. mars.

Jeg kan ikke finne bekreftelsen min – hva gjør jeg?

Klikk her eller på linken nederst på siden og prøv å registrere deg på nytt. Hvis du allerede er registrert vil du få mulighet til å få tilsendt ny bekreftelse.

Webinaret handler om:

Hvordan nærmer du deg hesten som tidvis hoster?

a)  Diagnostiserer du den?
b)  Ignorerer du den?
c)  Behandler du den med antibiotika?  

Uansett hva du svarer på spørsmålene over kan du ha glede av webinaret om hestens astma. 

Hestens astma er en inflammatorisk tilstand i de nedre luftveiene som rammer hester uansett alder og disiplin. Fenotype spekteret til hestens astma varierer fra mild, via moderat (tidligere kjent som IAD) og videre til alvorlig (tidligere RAO). Prevalensen er så høy som 80% for mild sykdom og 15 % for alvorlig i forskjellige hestepopulasjoner. Karakteristisk for klinisk sykdom er kronisk hoste og utflod fra nesen i tillegg til økt respiratorisk anstrengelse og med progresjon til treningsintoleranse i alvorlige tilfeller. Kliniske tegn kan være diskre og lite fremtredende, med nedsatt prestasjon som eneste tegn.  

Bli med på vårt live webinar om Hestens astma onsdag 25. Mars kl 19:30 med Professor Scott Pirie fra universitetet of Edinburgh, som tar oss med gjennom etologien, den diagnostiske undersøkelsen og behandling av sykdommen. Han vil også svare live på spørsmål fra dere i spørsmål & svar runden på slutten av webinaret.

Meld deg på her!

Relatert innhold
Kurs

3-Day Global Equine Asthma Event - Gratis!

I løpet av de tre 2-timers webinarene får du den nyeste kunnskapen om astma hos hester. Registrer deg for 3-Day Global Equine Asthma Event her!

Nyhet

Friske hester hoster ikke - På Facebook

Vi vil gjøre det vi kan for å informere hesteeiere om viktigheten av å få hesten deres undersøkt hvis den hoster. Derfor har vi oppdatert hjemmesiden vår og laget noen oppslag til Facebook. Vi håper at disse vil gjøre hesteeiere oppmerksomme på at hoste indikerer sykdom og vi oppfordrer hesteeieren til å kontakte veterinær.

HJELP?