06. Apr 2023
Podcast
Hesteveterinærerna
1 season
9-11 episode

Hesteveterinærene – avsnitt om rehab av sener og gaffelbånd

I denne serien med episoder skal vi høre på Frederik Nielsen fra Höjgård Hestehospital i Århus i Danmark som forteller om seneskader og ligamentskader, med fokus på rehabiliteringen av disse. Frederik har en gedigen bakgrund i hestebransjen, er oppvokst i en veterinærfamilie og har konkurrert i sprang på nasjonalt nivå som junior.  I løpet av sin karriere som veterinær har han jobbet i Tyskland og Belgia før han kom tilbake til Danmark der han utviklet interessen sin for ortopediske skader hos sportshester og det er det han hovedsakelig jobber med nå. Han har også vært landslagsveterinær for det danske dressurlandslaget siden 2017. 

I første episode forteller Frederik om seg selv og sin bakgrunn og om pasientene han møter i sin hverdag på klinikken. Han forteller at han oftere ser hester med skader i sener og ligament enn hester med leddproblemer. Skadene i sener og ligamenter er mer komplisert, både med tanke på skaden i seg selv og at tar lengere tid for de å heles. Men med god rehabilitering øker sjangsen for at hesten kommer tilbake i arbeide og konkurranser. 

Episode to med Frederik Nielsen er en litt lenger episode der Frederik går ned i dypet om rehabilitering og behandling av problem i særlig den overfladiske bøyesenen. Å gi generelle råd kan være vanskelig og det er mange faktorer som avgjør om rehabiliteringen blir vellykket, men Frederik deler sin kunnskap i en veldig nyttig episode for alle som er interessert i rehabilitering av seneskader.   

I tredje og siste episode i denne rekken prater Frederik om sine erfaringer når det kommer til gaffelbåndsskader og rehab av disse. Han plukker også opp noen løse tråder fra episode to, f.eks. hva skjer etter rehabiliteringen?

  • @All users
    ND-EQU-0025-2023